A Mazsihisz háláját fejezte ki Köves Slomónak, hogy purim előtt megnevettette őket

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Köves Slomó EMIH vezető rabbi ma megjelent interjúját délelőtt szemléztük. Megkerestük a Mazsihiszt, hogy kommentálja elsősorban Kövesnek azt az állítását, mely szerint pletykákból úgy értesült, hogy Heisler András, a Mazsihisz elnöke politikai ambíciókat dédelget, és “csatlakozik valamelyik párthoz”.

Heisler András

Az alábbi válasz érkezett a Mazsihisztől:

„Lassan megszokjuk, hogy Köves rabbi médiapolitológusként vagy pártszóvivőként a Jóistenről, a judaizmusról csak elvétve beszél: kizárólagos érdeklődési köre a politikai hatalom és az azzal kapcsolatos „pletykák”.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ténylegesen is egyház, ezért az EMIH-hel szemben nem foglalkozunk napi 24 órában pártpolitikával, de kevés ráérő időnkben érdeklődve figyeljük Köves rabbi helyezkedését. Most éppen az jutott eszébe, hogy Heisler András Mazsihisz elnök, egy „pletyka” szerint csatlakozni fog egy politikai párthoz.

Nem térünk ki arra, hogy a rosszindulatú pletykák terjesztéséről mit tart a zsidó hagyomány, mert a zsidó hagyomány érezhetően már régen nem foglalkoztatja Köves rabbit.

A magyar közvélemény pontosan látja, melyik zsidó szervezet csatlakozott ténylegesen egy párthoz és melyik szervezet független. Heisler András nem kíván semmilyen párthoz csatlakozni. Rendkívül mulatságos, amikor Köves, mint a választási kampányszórólapok sztárja vádol meg más egyházi vezetőt politikussággal.

Arra kérjük Köves Slomót, semmiképpen ne hagyja abba, mert remekül szórakozunk. Egyébként meg Boldog Purimot kívánunk minden zsidó honfitársunknak, ha az EMIH-ben még ráérnek a pártpolitizálás mellett ünnepelni, akkor természetesen nekik is.”

[popup][/popup]