Izraeli válaszcsapás a Hamasz által kilőtt rakétákra

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Izraelre kilőtt rakétákra reagálva az izraeli légierő szombaton válaszcsapásokat hajtott végre terrorista célpontok ellen a Gázai övezetben.

„Izraeli vadászgépek az éjszaka többféle terrorista célpontot támadtak, köztük a Hamász terrorszervezet haditengerészetéhez tartozó katonai létesítményt, a szervezet légvédelmi rendszeréhez tartozó katonai létesítményt, egy rakétaelhárító-szimulátort tartalmazó létesítményt, kiképző létesítményeket, egy fegyvergyártó telepet, és egy fegyvertárolóként szolgáló katonai létesítményt,” nyilatkozta a hadsereg.

A légicsapások ezen felül a Hamász föld alatti infrastruktúrájára is kiterjedtek az övezet északi, központi és déli részén.

„Az Izraeli Védelmi Erők rendkívül súlyosnak tekinti az izraeli területet célba vevő rakétatámadásokat, magas készültségben van, és szükség esetén továbbra is intézkedni fog az izraeli civileket veszélyeztető kísérletekkel szemben. Az Izraeli Védelmi Erők a Hamász terrorszervezetet tartja felelős minden tevékenységért, ami a Gázai övezetben történik vagy onnan ered.”

Teljes cikk

 

 

[popup][/popup]