Los Angeles: Izrael-párti ellentüntetők megpróbálták lebontani a palesztin párti sátortábort

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Véres események színtere lett ismét a kaliforniai UCLA egyetem: a kampusz udvarán felállított sátortábort megtámadták az Izraellel szimpatizáló tüntetők.

‘Horrific’ violence at UCLA after counter-protesters attack pro-Palestinian camp

Fireworks and tear gas flew through the air after masked pro-Israeli assailants tore down barricades.

Újra tömegverekedés történt a Los Angeles-i UCLA egyetem kampuszán, ahol Izrael-párti tüntetők megostromolták az udvaron felállított sátortábort, megpróbálták eltávolítani a sátrakat védő kordonokat.

A két tábor között rendfenntartók próbáltak egy biztonsági zónát kialakítani, de ezt a támadók áttörték, a kordonok lebontásánál összetűzésbe kerültek az azokat védő palesztin-párti diákokkal.

A verekedés során a felek petárdákat dobtak egymásra, könnygázzal fújták le, botokkal ütötték egymást – számolt be az eseményekről a BBC.

A brit közszolgálati csatorna szerint a rendőrök késve tudtak csak beavatkozni, a két tábor szétválasztása sok időbe telt. A szerda órák elmaradtak az egyetemen, a patinás amerikai felsőoktatási intézmény vezetése

újólag felszólította a tüntetőket az erőszak abbahagyására.

Egyelőre nem ismeretes, hányan vettek részt a dulakodásban, ahogy az sem, hogy a verekedők közül hányan diákjai az intézménynek, és hányan érkeztek a kampusz falain túlról.

Az erőszakhullámot mind Gavin Newsom kaliforniai kormányzó, mind Karen Bass, Los Angeles polgármestere elítélte.

Mandiner

[popup][/popup]