Izrael második meccsét is lejátszotta Felcsúton, de Románia nyert

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Ismét jelentős meccs helyszíne volt a felcsúti Pancho Aréna. Az izraeli–palesztin fegyveres konfliktus miatt az utolsó két hazai Európa-bajnoki selejtezőjét Felcsúton rendező Izrael szombaton Romániát fogadta azután, hogy szerdán Svájc ellen játszott a kvalifikációs reményeit életben tartó 1–1-es döntetlent.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Nyilvánvaló, ha a meccset Tel-Avivban vagy Jeruzsálemben játsszák, több tízezren szoríthattak volna Alon Hazan szövetségi kapitány együttesének, ám elmondható, hogy az MLSZ és a magyar kormány segítségével így is sikerült a körülményekhez képest megfelelő otthonra találnia a FIFA-világranglista 71. helyezettjének, sok szurkoló elkísérte a csapatot magyarországi összecsapására – írja a Nemzeti Sport.

Voltak, akik Izraelből érkeztek a találkozóra, mások Ausztriából jöttek autóval, de találkoztunk olyannal is, aki Varsóból repült ide, hogy lássa kedvenceit – hiába, nagy volt a várakozás, a válogatott ugyanis még sosem járt Európa-bajnokságon, s a mérkőzés előtt még volt esélye a közvetlen kijutásra. Ehhez be kellett volna söpörnie a három pontot, máskülönben a rivális Románia és Svájc előnye behozhatatlanná válik.

Érezni lehetett, különleges légkörben rendezik a találkozót, az Izraelért szorítók elképesztő átéléssel énekelték himnuszukat, majd hangos rigmussal biztatták csapatukat.

A meccset a ferencvárosi Abu Fanival a cserepadon kezdő Izrael kezdte jobban, Zahavi már a 2. percben vezetést szerzett, a románok azonban két jó nevű futballista révén fordítani tudtak. Előbb a Reading csatára, George Puscas talált be a 10. percben, majd Hagi hozzátett még egyet a 63.-ban, az izraelieknek pedig erre már nem volt válaszuk – foglalta össze a történéseket a 444.hu.

A csoportból e győzelmével Románia jutott ki az Európa-bajnokságra, de a Koszovó ellen hazai pályán döntetlenre végző Svájc is megváltotta jegyét a tornára.

Kapcsolódó cikk:

Esti ima Felcsúton, a meccs szünetében

[popup][/popup]