Hogy (el) ne tévedj… ismerd meg Modiano világát

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az idei, XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Tarandus kiadó a Budapesti Francia Intézettel közösen Modiano-estet szervez április 24-én, amely egyben a Hogy el ne tévedj című regény bemutatója is. A szóban forgó kötet a szerző legújabb könyve, amely Franciaországban 2014 őszén jelent meg, a magyar kiadvány az első fordítások közé tartozik.

hogy el ne tevedjA 2015. április 24-én, pénteken 17:30-kor kezdődő estre szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a Millenáris „B” épületének Szabó Magda termébe. Az est résztvevői Hervé Ferrage, a Francia Intézet igazgatója, Együttműködési és Kulturális Tanácsos, Réti Attila, a Tarandus Kiadó vezetője és Takács M. József műfordító. A beszélgetést Antall István, a Kossuth Rádió irodalmi szerkesztője moderálja.

Hogy el ne tévedj főhőse Jean Daragane író, aki elveszíti telefonos noteszát. Pár nap múlva felhívja egy férfi, Gilles Ottolini, hogy megtalálta a noteszt, és szeretné visszaszolgáltatni. A másnapi találkozón Ottolini bevallja, hogy végiglapozta a noteszt, s szeretne információt kérni az abban szereplő egyik férfiról, Guy Torstelről, akinek a nevével egy régi gyilkosságról szóló újságcikkben találkozott, s most könyvet ír a bűnügyről. Daragane azonban nem emlékszik Torstelre.

Az Ottolini által a gyilkosságról összegyűjtött, részben rendőri forrásokból származó anyagot nézegetve egyre több emlék bukkan föl Daragne különös gyermekkorából, olyan meghatározó fontosságú momentumok, amelyeket azóta mélyen eltemetett magában.

Kapcsolódó cikkek:

Az emlékek jéghegye – Patrick Modiano Stockholmban

Patrick Modiano francia író kapja az irodalmi Nobel-díjat

Részlet Patrick Modiano Dora Bruder című regényéből

Részlet Patrick Modiano A kis Bizsu című regényéből

 

[popup][/popup]