Hét útlevél volt Ahmed H.-nál, amikor lecsaptak rá a terrorelhárítók

Írta: Fekete Gy. Attila / nol.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Elfogásakor hét különböző útlevelet találtak Ahmed H.-nál, s mindben volt schengeni vízum. A röszkei határátkelő elleni támadás egyik irányítója a rendőrség közlése szerint tagja a Tablighi Jamaat iszlám fundamentalista szervezetnek. Elfogása óta a titkosszolgálat vizsgálja a magyarországi migránsmegmozdulások hangadóit. Terrorszervezetek „küldötteit” keresik köztük.

Hivatalosan Ahmed H.-ról csak annyi tudható, hogy ciprusi, ott munkavállalási engedéllyel is rendelkezik. Továbbá, hogy tagja a Tablighi Jamaat (Szövetség a hit terjesztésére) elnevezésű iszlám fundamentalista mozgalomnak, amelyet a terrorszervezetek fedőszervként arra használnak, hogy radikális személyeket juttassanak be egyes célországokba.

A Népszabadság rendészeti forrásokból úgy tudja, a férfinál elfogásakor hét különböző útlevelet találtak. Mindben volt érvényes schengeni vízum. Ehhez képest egyelőre rejtély, miért illegálisan lépett Magyarország területére. És persze az is tisztázandó, hogyan szerzett, illetve miképpen szereztek neki hét különböző hamis útlevélbe schengeni vízumot.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]