Három hamászos alvezért likvidáltak a gázai Sifa kórházban  

Írta: Avi/ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A 401. dandár harci csapatai és a haditengerészet elit Sajetet 13 kommandósai a 162. hadosztály parancsnoksága alatt a Katonai Hírszerzéssel és a Sabak belbiztonsági szolgálattal együtt folytatják a harcot és az épületek átvizsgálását a gázavárosi Sifa Kórház területén, a Gázai övezet északi részén.

balról jobbra: Mahmúd Khalil Zakuk, Nakaria Nadzsib és Fadi Dweik hamászos terroristák Fotó: Izraeli Védelmi Erők

Az elmúlt napok során a csapatok terroristákkal vívtak harcokat a kórház épületében, és megölték a Hamász terrorszervezet számos magas rangú tisztviselőjét is, valamint fegyvereket és hírszerzési dokumentumokat foglaltak le.

A csapatok razziákat hajtottak végre a kórházkomplexum épületeiben, miután hírszerzési információk jelezték, hogy a terrorcsoport vezető tisztségviselői rejtőznek bennük.

Az egyik incidensben a Sajetet 13, a Givati-dandár Saked zászlóalja és a Duvdevan kommandós egység csapatai megöltek egy Hamász-terrorsejtet, akik kiszaladtak a Sifa sürgősségi osztályáról.

Köztük volt a Hamász vezető parancsnoka, Raad Thabet – akit a hadsereg csütörtökön már megnevezett – és Mahmúd Khalil Zakzuk, aki a Hamász gázavárosi rakétaegységének parancsnok-helyettese volt.

Egy másik incidensben a Nahal-dandár felderítő csapatai megölték Fadi Dweik és Zakaria Nadzsib magas rangú Hamász-terroristát a Sifa szülészeti osztályán folytatott üldözés közben.

Dweik a Hamász hírszerzési részlegének magas rangú tagja volt. 2002-es lövöldözős terrortámadást hajtott végre Adora telepen, Har Hebron térségében, megölve négy civilt. A 2011-es Salit-alku részeként a Gázai övezetbe száműzték. Gázában is aktív maradt, a katonai hírszerzésnél és az úgynevezett Júdea és Szamária Főhadiszállásnál, terrortámadásokat irányított Júdea és Szamáriában.

Nadzsib vezető rangú terrorista tisztviselőként a Gázai övezetből irányított Izrael elleni terrortámadások Júdea és Szamáriában. Azzal vádolják, hogy közreműködött Nachshon Wachsman izraeli katona 1994-es elrablásában és megölésében. A 2011-es Salit-alku részeként szabadult.

Teljes cikk

 

[popup][/popup]