Halálos végű merénylet Somronban

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy izraeli meghalt, kettő megsérült két fegyveres támadás során vasárnap reggel Somronban (Szamária/Észak-Ciszjordánia).

Ronen Manelis katonai szóvivő szerint reggel 9:45-kor egy palesztin terrorista megkéselt egy izraeli katonát az Ariel-csomópontnál, ellopta a fegyverét, majd tüzet nyitott a csomópontnál elhaladó 3 járműre. Az első autóban megsebesített egy civilt. A második járművet szintén találat érte, de a sofőr el tudott hajtani a helyszínről.

Kép megtekintése a Twitteren
A csomópontnál megálló harmadik járművet ellopva a terrorista tovább hajtott az Ariel bejáratától néhány mérföldre lévő Gitai Avisar-csomóponthoz, és az autóból tüzet nyitott a buszmegállóban lévőkre, megsebesítve egy katonát, majd a közeli Burkin palesztin arab falu irányába vezetett. A járművet a közösség bejáratánál hagyta és elmenekült.

Kép megtekintése a Twitteren
“Láttam a terroristát. Tüzet nyitott az autómra, én meg elmenekültem, miközben járt a motor. A terrorista ellopta a kocsimat, és láttam, ahogy elhajt Tel Aviv irányába,” mondta a harmadik jármű sofőrje a Ynet híroldalnak.

A Magen David Adom mentőszolgálat 3 személyt kezelt lőtt sérülésekkel. A sérültek egyike meghalt, a másik két személyt, egy 19 és egy 47 éves férfit súlyos állapotban a petach tikvai Beilison Kórházba szállították.

A 47 éves áldozat, Achiad Ettinger rabbi, 12 gyermek apja, állapota kritikusra fordult. Fejsérüléseket szenvedett, az orvosok az életéért küzdenek.

Kép megtekintése a Twitteren

A fiatalabbik áldozatot hasi és gerinc sérülésekkel előkészítették a műtétre.

A biztonsági erők lezárták a bejáratokat Szamária központi részén a támadó utáni hajsza részeként.

A Hamász ügynökei – standard eljárásként – süteményt osztogatnak a terrortámadást ünnepelve.

Kép megtekintése a Twitteren

A Gázai övezet második legnagyobb terrorszervezete, a Palesztin Iszlám Dzsihád is dicsérte a támadást végrehajtó elkövetőket.

Az izraeli hadsereg megerősítette csapatai számát a helyszínen, és nagy erőkkel keresi a Sabak (Sin Bét) biztonsági szolgálattal és az izraeli rendőrséggel együttműködésben a terroristát.

izraeli katonák a terrortámadás első helyszínén az Ariel-csomópontnál 2019. március 17. Fotó: Izraeli Védelmi Erők

A katonai szóvivő szerint még nem tisztázott, hogy a tettes tagja-e valamelyik terrorszervezetnek vagy “magányos farkas” támadásról van szó.

[popup][/popup]