Gyalázkodó, antiszemita falfirkák Elie Wiesel szülőházán

Írta: Ziva/ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Péntekről szombatra virradó éjszaka ismeretlen tettesek vörös színnel felfestett antiszemita szövegekkel rongálták meg Máramarosszigeten az Elie Wiesel-emlékházat.

 

A múzeum épülete egyébként a városközpontban, közel a rendőrséghez található. Az eset kapcsán “megállapítást nyert a vandalizmus és rongálás bűncselekménye, a rendőrség nyomozást indított a tettesek elfogása és felelősségre vonása érdekében”, nyilatkozta Florina Metes, a Máramaros-megyei rendőrség szóvivője a news.ro portálnak.

A bűncselekmény vonzáskörzetében lévő térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése folyamatban van és a rendőrség már nyomoz a gyanúsítottak után.

A teljes cikk.

Máramarosszigetről és környékéről, valamint az Elie Wiesel Emlékházról korábbi riportunkban olvashatnak bővebben. Tapasztaltunk az Emlékházzal kapcsolatos ellenérzést is. Mindez azonban semmit nem jelent abban a tekintetben, vajon ki követte el a mostani cselekményt. Az antiszemitizmus nem nemzeti sajátosság. Bárki lehet előítéletes. Reméljük, mihamarabb kiderül, kik a rongálás elkövetői.

Címkék:Elie Wiesel

[popup][/popup]