Ben Gvir nemzetbiztonsági miniszter a palesztin zászlók eltávolítására utasította a rendőséget

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Itamar Ben-Gvir közbiztonsági miniszter vasárnap utasította a rendőrséget, hogy  minden nyilvános helyen található palesztin zászlót szedjenek le, vélhetően a múlt héten egy elítélt terrorista szabadon bocsátását palesztin zászló lengetésével ünneplők elleni lépésként.

Képünk illusztráció

A nemzetbiztonsági miniszter irodájának közleménye szerint, utasította Kobi Sábtáj rendőrfőnököt az új politika végrehajtására. Az ügyről az ujkelet.live tudósít.

Ben-Gvir miniszter elküldte a rendőrfőnök hivatalának a parancsot, amely kimondja, hogy minden rendőrtiszt, bármilyen rangú, jogosult a rendőri munka során leszedni a Palesztin Hatóság zászlóit – áll a közleményben.

A palesztin zászlók kitűzése ugyan nem illegális, de a rendőrségnek széles mozgástere van a közrend fenntartása érdekében történő fellépéshez. Egy korábbi javaslat, amely az államilag finanszírozott szervek számára illegálissá tette volna a palesztin zászló kitűzését, júniusban átment a Kneszet első olvasatán, de végül nem került megszavazásra.

Nincsenek egyértelmű szabályok arra vonatkozóan, hogy mikor szabad palesztin zászlókat kitűzni, de a főügyész korábbi utasítása szerint, akkor kell eltávolítani őket, amennyiben nagy valószínűséggel fennáll a veszélye, hogy a zászló lengetése a béke súlyos megzavarásához vezet.

Ben-Gvir szerint rendelete arra a tényre támaszkodik, hogy kitűzése a terror támogatásának egy formája, arra utalva, hogy a zászló egyben a Palesztin Felszabadítási Szervezet szimbóluma.

Teljes cikk

[popup][/popup]