A Jobbik házi zsidói

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Ilyen is van. Mint a hvg.hu beszámolt róla, Vona Gábor és Gyöngyösi Márton (akinek nemrégiben elhangzott uszító parlamenti szónoklata nemzetközi botrányt kavart) ultraortodox rabbikkal találkoztak – nyilván antiszemita hírüket akarták ily módon kisebbíteni. A találkozóról a Jobbik-vezér saját Facebook oldalán számolt be.

A hvg.hu így tudósít: A megbeszélésen a pártelnökön kívül részt vett Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője és ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész is. Vona Gábor bejegyzése szerint „miközben az egész világsajtó arról cikkez, hogy a Jobbik náci és antiszemita, eközben zsidó rabbikkal tárgyaltunk, és közösen értettünk egyet abban, hogy a világra nagyon komoly veszélyt jelent a cionizmus, annak erőszakossága és a népek közötti békétlenség szítása”.

A Vonával és Gyöngyösivel tárgyaló érdemdús rabbik, Moshe Ber Beck és Aharon Cohen a Neturei Karta nevű extremista irányzathoz tartoznak, melynek felfogása szerint Izrael Állam léte bűn, mivel a zsidók országát csak a Messiás eljövetelekor szabad fölépíteni. Az ultraortodox világban ezt sokan gondolják így, de csak a legszélsőségesebbek hajlandók arra, hogy a zsidók esküdt ellenségeivel is szóba álljanak. Ők nem kívánják tudomásul venni, hogy az Izrael-ellenesség csak a zsidógyűlölet szalonképes álorcája.

A Vonával tárgyaló rabbik 2006-ban azzal hívták föl magukra a figyelmet, hogy elutaztak Teheránba, az iráni elnök által rendezett holokauszt-tagadó konferenciára, ahol látványosan ölelkeztek vendéglátójukkal. A Holokausztot nem tagadták ugyan (micsoda érdem!), az iráni rezsimmel csupán azért rokonszenveznek, mert az éppúgy gyűlöli Izraelt, mint ők.

Ckkünkben  erről a találkozóról mutatunk néhány képet, mivel a jobbik vezérek óvatosak voltak és nem mutatkoztak együtt kompromittáló fotókon kalapos pajeszes rabbikkal, akiknek képe egyébként számukra az ellenség szimbóluma.

 

Aharon Cohen Ahmedinedzsad kezét fogja.

 

Szívélyes elvtársi légkörben…

 

© eviljews.blogspot.hu

 

[popup][/popup]