Náci beszéd a parlamentben – business as usual?

Írta: Szombat - Rovat: Politika

 

November 27-én a parlamentben a Jobbik nevű nemzeti szocialista formáció egyik képviselője a kormányban és a parlamentben dolgozó zsidók számbavételét követelte.

A zsidók összeírásának már vannak hagyományai a XX. századi Magyarországon. Nincs kétségünk afelől, hogy a Jobbik ma is hű ezekhez a hagyományokhoz.

A nemzeti szocialisták szemmel láthatóan tesztelik a politikusok és a közvélemény türelmét. Ha nem parancsolnak megálljt nekik, holnap még arcátlanabb követeléssel állnak majd elő, követelni fogják az összeírtak „biztonsági őrizetbe vételét”, stb. Taktikájuk világos: ismét polgárjogot kívánnak adni a náci közbeszédnek Magyarországon. Ami eddig csak saját alvilági honlapjaikon volt olvasható, az mostantól a parlamentben, aztán majd az utcán is mindennapos lesz.

A civil szféra megteszi a magáét, amikor tüntetésre hív az Alkotmány utcába, kedden délután 3 órára.

Mi megkérdezzük a Parlamentben ülő politikusokat: Nem érzik úgy, hogy tennivalójuk van? Nem érzik úgy, hogy a leplezetlen náci beszéd szégyent hoz az egész magyar országgyűlésre, és őket is beszennyezi? A Parlament elnöke, illetékes bizottságai úgy vélik, minden a legnagyobb rendben van? Folytatják a munkát, mintha mi sem történt volna?

Kíváncsian várjuk, maradt-e még a magyar parlamentben védekező reflex, fellép-e intézményesen a náci beszéd ellen, avagy immunitása megszűnt és az ebben rejlő veszélyt már egyáltalán nem képes felismerni.

[popup][/popup]