A Hamász kész a következő fordulóra

Írta: origo.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Exkluzív bemutatót tartott a Hamász katonai szárnya arról, hogyan készülnek fel az újabb harcokra Izrael ellen.

Az Ezzedin al-Kasszám Brigádok megmutatták a katari székhelyű arab hírtelevíziónak a titkos alagutakat, bunkereket és rakétakilövőket, valamint a tankelhárító lövegeket.

Az al-Dzsazíra tudósítását a Közel-keleti Médiakutató Intézet (Middle East Media Research Institute – MEMRI) fordította le angolra – számolt be a Jerusalem Post. A felvétel nincs rajta az al-Dzsazíra angol nyelvű honlapján.

A határon várakoznak
A Hamász fegyveresei most is az izraeli határ közelében állomásoznak, a jelenleg érvényes tűzszünet ellenére nem hagyták el az állásaikat, mert, mint a parancsnok fogalmazott. „nem hiszünk a zsidóknak és a machinációiknak”.

Elmesélte, hogy erről az őrhelyről lőttek több izraeli települést, például Eskolt, valamint a Kúza környékén állomásozó izraeli katonákat. „A cionista ellenség biztosan emlékszik július 28-a délutánjára, amikor öt lövedéket lőttünk ki Eskolra, megölve és megsebesítve több tucatnyi embert” – büszkélkedett. (Az egyik lövedék eltalálta a városi tanácsot, izraeli jelentések szerint négy polgári személy életét vesztette, tízen megsebesültek aznap – a szerk.)

Ha nem tetszik a tűzszünet, újrakezdik
Elmondta azt is, hogy ha a palesztin frakciók elégedetlenek lesznek a kairói tárgyalás eredményével, akkor készek újrakezdeni az Izrael elleni rakétatámadásokat.

„Rakétáink az álláshelyükön lévő izraeli tankokra és járművekre vannak irányítva” – mondta egy másik a földalatti, álcázott bunkerben. Elárulta azt is, hogy nem kaptak parancsot a Hamász magasabb rangú parancsnokaitól az állásaik elhagyására.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]