A CIA már novemberben figyelmeztetett a járványra

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli 12-es csatorna csütörtök esti riport szerint az amerikai hírszerző ügynökségek már novemberben figyelmeztették Izraelt és a NATO-t a koronavírus kitörésére Kínában.

Az amerikai hírszerzésnek november második hetében tudomására jutott a Wuhanban kialakuló helyzet, és titkos dokumentumot készített róla.

A betegség kitörésével kapcsolatos információk abban a szakaszban nem voltak elérhetőek nyilvánosság számára – valószínűleg csak a kínai kormány tudott róla.

Az amerikai hírszerzés tájékoztatta a Trump-kormányt, amely „nem mutatott érdeklődést”, ám a jelentés szerint az amerikaiak úgy döntöttek, hogy két szövetségest is tájékoztatnak: a NATO-t és Izraelt, nevezetesen az Izraeli Védelmi Erőket.

A riport szerint az izraeli katonai tisztviselők később novemberben megvitatták a vírus terjedésének lehetőségeit a régióban, valamint azt, hogy ez hogyan hatna Izraelre és a szomszédos országokra.

Az információ eljutott az izraeli döntéshozókhoz és az Egészségügyi Minisztériumhoz is, ahol a jelentés szerint „semmit sem tettek”.

Teljes cikk

 

Címkék:CIA, Izrael, járvány, Wuhan

[popup][/popup]