Holokausztot tagadó videók – újra a neten

Írta: Népszava Online - Rovat: Hírek - lapszemle

Izrael budapesti nagykövete megdöbbenéssel fogadta a hírt, hogy az index.hu, az egyik legmeghatározóbb online újság videomegosztó oldalán olyan holokauszttagadó filmeket lehet találni, melyeket a náci, szélsőjobboldali csoportok szoktak terjeszteni.

Forrás: Népszava Online

 

Aliza Bin-Noun lapunknak elmondta, felháborítónak tartja, hogy ilyen időkben, amikor az antiszemita megnyilvánulások egyre hangosabbak, az emberi jogokat sértő, nyíltan uszító és a történelmét aljas célokból meghamisító filmek juthatnak ilyen nyilvánossághoz. – Őszintén remélem – tette hozzá a diplomata –, hogy az Index stábja reagál és megteszi a szükséges lépéseket.

Bár lapunk cikke nyomán szerdán rövid időre eltűntek a holokausztot tagadó, illetve azt rela­tivi­záló riportfilmek az egyik legismertebb hazai videomegosztó oldalról, tegnap újra elérhetők voltak, és továbbiakra is rábukkantunk. Némelyik címét megváltoztatták, és „történelemtanároknak ajánlják”. Az Indavideónál érdeklődésünkre közölték, folyamatosan törlik ezeket a tartalmakat. Sajnos azonban több videó több helyen is fenn van, más-más kulcsszavakkal illetve címmel, így időbe telik, míg megtalálják az összeset.
 

[popup][/popup]