15-re nőtt a magyar áldozatok száma, Izraelben lehet, hogy Netanjahunak is karanténba kell vonulnia

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Újabb két magyar halt meg a koronavírus miatt, ezzel 15-re nőtt a honi áldozatot száma, de csökkent a világban a fertőzöttek száma az előző naphoz képest.

Vasárnap kevesebben is haltak meg a világban a járvány következtében, mint szombaton.

Március 16-a óta exponenciálisan nőttek a fertőzöttség és a halálozási számok világszerte. Az elmúlt héten 43 ezerről 66 761-re nőtt a napi új fertőzöttség, de a szombati csúcsról vasárnap 58 819-re esett az új fertőzöttek száma.

Ahogy a fertőzöttek, úgy a napi új halálos áldozatok száma is csökkent. Egy hete 1873-an haltak meg, majd minden egyes nap egyre többen, csütörtökön már 3271-en, szombaton pedig újabb 3518 halottja lett a világjárványnak. Vasárnap visszaesett a napi esetszám: vasárnap 3105 ember halt meg koronavírusban – foglalja össze az adatokat az Index.hu.

447-re nőtt a magyar megbetegedettek száma, ketten haltak meg tegnap, mindketten 90 fölötti, alapbetegségekkel is küzdő beteg – adta hírül a kormányzati tájékoztató portál.

*

Izraelben 4347-en betegek a mai adat szerint, s egy egészségügyi minisztériumi szakértő a szám duplázódását várja e hét végére.

80-an vannak súlyos állapotban.

Az izraeliek fele, aki kórházba került, az ultraortodox közösség tagja, akik kevésbé figyelnek az állami felhívásokra, a vírus miatti távolságtartási kötelezettség szabályaira.

Rivka Paluch, Benjamin Netanjahu tanácsadója és Sara Netanjahu, a miniszterelnök felesége

Benjamin Netanjahu ultraortodox-ügyi tanácsadója Rivka Paluch is elkapta a koronavírust, akinek férje kórházba is került a fertőzés következtében. A miniszterelnök vélhetően több mint 15 percet tartózkodott az elmúlt napokban tanácsadójával egy légtérben, ezért közeli kontaktjának számít, így ha a kontaktvizsgálat pozitívan zárul, neki is karanténba kell vonulnia.

Rivka Paluch tagadja, hogy közeli kontaktusba került volna Netanjahuval Kneszet-találkozójukon, és kételkedik abban, hogy átadhatta neki avgy másnak a vírust.

[popup][/popup]