Antiszemitizmus a jelenkori Európában

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Közép-Európai Egyetem (CEU) együttműködve Izrael Állam, az Egyesült Államok, a Holland Királyság és a Lengyel Köztársaság Nagykövetségével, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével és a Konrad Adenauer Alapítvánnyal 2009. március 18-19. (szerda-csütörtök) között nemzetközi szimpóziumot tart Antiszemitizmus a jelenkori Európában címmel.

 

A találkozó megnyitóján március 18-án, szerdán 18:00 órától előadást tart Yehuda Blum professzor, Izrael korábbi ENSZ nagykövete.

Március 19-én, csütörtökön felszólal a jelenkori európai antiszemitizmus témájában Werner Bergman, a berlini Antiszemitizmus Kutatóintézet vezetője, Antoni Sulek, a Varsói Egyetem professzora és Elise Friedman, a hágai CIDI munkatársa. A lehetséges jogi válaszokról Kiss János filozófus és Lomnici Zoltán a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke fog beszélni. A média és az internet szerepéről Michael Shafir a Kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem professzora, Szilágyi-Gál Mihály (ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet) és Michael Whine (Board of Deputies of British Jews) fog előadni. Gyakorlati tapasztalatokról Rafael Vágó, a Tel Aviv Egyetem magyar származású professzora, Rafal Pankowski, a varsói Soha Többé! Szervezet vezetője és Andrew Baker az American Jewish Committee képviselője fognak felszólalni. A konferencia zárásaként Konrád György, Kovács M. Mária és Kovács András fog szólni a hallgatókhoz.

A konferencia nyilvános és nyitott minden érdeklődő számára! Az előadások angol nyelven folynak!

Időpont: 2009. március 18. szerda, 17.30, március 19. csütörtök 9:00 órától
Helyszín: Közép-Európa Egyetem (CEU)
Pontos cím: Budapest V. ker., Nádor u. 9.
 
[popup][/popup]