Woody Allen új filmjét a Kasszandra álmát januártól vetítik a magyar mozik

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: MTI

2007. november 18. Január 3-tól vetítik a magyar mozik Woody Allen új filmjét, a Kasszandra álmát – tudatta a film forgalmazója.

   
     

A Kasszandra álma a mai Londonban játszódik, az Ewan McGregor és Colin Farrell által alakított két fivér nagy hatású és izgalmas története, akik kétségbeesetten szeretnének változtatni zűrös életükön – tudatta Szabados Balázs, a Best Hollywood sajtóreferense.

Az ismertetés szerint az egyik testvér megrögzött szerencsejátékosként úszik az adósságban, a fiatalabb pedig a pályakezdő Hayley Atwell által alakított színésznőbe szerelmes. A szereplők egyre bajosabb helyzetbe bonyolódnak, egyre súlyosabb és szerencsétlenebb eredménnyel. Az alkotás operatőre Zsigmond Vilmos.

Az Oscar- és Golden Globe-díjas filmszínész, rendező az év végén Budapestre látogat. A Showtime Budapest, Woody Allen látogatásának magyarországi szervezője korábban azt közölte a távirati irodával, hogy a filmrendező december 27-én zenei együttesével, a Woody Allen and His New Orleans Jazz Banddal a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.

Woody Allen 1935-ben született New York-ban Allen Stewart Konigsberg néven. Kezdetben tévéműsorok, Broadway-revük, éjszakai programok munkatársa volt. Az 1960-as évek közepétől filmszínészként sajátos vígjáték típust hozott létre. Intellektuális humorral átszőtt filmjei legjellegzetesebb alapélményei: az értelmiségi lét problémái, a szorongás, a szexuális bizonytalanság, a zsidó identitás, New York szépségei és rettenetei, a mozi. A két fő emberi dolognak a szerelmet és a halált tartja, s gyakran sző filmjeibe életrajzi elemeket.

Annie Hall című filmje 1977-ben Oscar-díjat kapott a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb női főszereplő (Diane Keaton) kategóriákban. További kiemelkedő filmalkotásai: Fogd a pénzt és fuss (1969), Játszd újra, Sam! (1972), Manhattan (1979), Csillagporos emlékek (1980), Zelig (1983) Broadway Danny Rose (1984), Kairó bíbor rózsája (1985), Hannah és nővérei (1986), A rádió aranykora (1987), Varázsige: I Love You (1997), Agyament Harry(1997), Sztárral Szemben (1998), A világ második legjobb gitárosa (1999), Süti, nem süti (2000), A jade skorpió átka (2001), Holly Woody történet (2002) Csak az a szex (2003), Melinda és Melinda (2004), Match Point (2005), Füles (2006).

Zenei területen is kipróbálta tehetségét. A New Orleans Jazz Band élén klarinéton játszva nagy sikerű hangversenyt adott a madridi Teatro Monumentalban és Európa több városában. Koncertkörútját egyszerű vakációnak nevezte, amely ingyenes pszichoterápiás kúrát, s egyben valódi boldogságot jelentett számára.

[popup][/popup]