Vérfürdőre készült a terhes nő

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. június 14. A palesztint az izraeli-gázai övezeti határon lévő Erez átkelő-pontnál kapták el. Az izraeli biztonsági szervek letartóztattak egy nyolcgyerekes palesztin nőt, aki terhesen készült öngyilkos merényletre – közölte a Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat.

  Az erezi átkelőhely  
  Az erezi határátkelőhely  

A 39 éves nőt unokahúgával együtt az izraeli-gázai övezeti határon lévő Erez átkelőnél állították meg még május 20-án. A kihallgatás során bevallották, hogy Tel-Avivban, illetve Netánja üdülőhelyen akartak öngyilkos robbantásos merényletet elkövetni az Iszlám Dzsihád megbízásából. Mielőtt Gázát elhagyták volna, elkészítették videó végrendeletüket, miként az szokásos az öngyilkos küldetésre indulóknál, egyik kézben a Koránnal, a másikban fegyverrel.

Erezből a Jordán folyótól nyugatra fekvő Rámalláhba utaztak volna – arra hivatkozva, hogy orvosi vizsgálatra kell menniük -, valójában azonban az Iszlám Dzsihád emberével találkoztak volna, hogy ellássa őket a végső instrukciókkal, valamint a robbanóanyaggal telerakott övvel.

(Forrás: hirado.hu/MTI)

[popup][/popup]