Che Guevara Ariel Sharon unokatestvére?

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. augusztus 5. Izarelben cáfolják azt az interneten megjelent állítást, amely szerint a latin-amerikai baloldali gerillavezér Che Guevara és Ariel Sharon, a zsidó állam volt kormányfője unokatestvérek lennének.

  Che Guevara  
  képaláírás  

A világhálón megjelent értesülés azt állítja, hogy Che Guevara anyja, Celia de la Serna – eredeti nevén Scheinerman – egy oroszországi zsidó nő volt, aki az ottani pogromok elől menekült Latin-Amerikába. Celia pedig annak a később Izraelbe kivándorolt Shmuel Scheinemrmannak volt a lánya, aki egyben Ariel Sharon édesapja is. A titkot az anya csak 1965-ben, halála előtt nem sokkal árulta el fiának, Che Guevarának – állítja az interneten található szöveg. Ráadásul még azt is megemlíti, hogy Che és Sharon titokban találkoztak is, mégpedig úgy, hogy Che inkognitóban Izraelbe látogatott.

Efraim Davidi, Che Guevara izraeli életrajzírója ugyanakkor cáfolja az értesülést, és azt állítja, hogy Che mindkét szülője spanyol származású és katolikus volt.

  Ariel Sharon  
  Ariel Sharon  

Davidi azt is kizárja, hogy Sharon és Che titokban találkozhattak volna. Ismeretei szerint Che valóban járt a Közel-Keleten a 60-as években, de nem Izraelben, hanem a palesztin menekülttáborokban, ahol kitörő lelkesedéssel fogadták.

Davidi orosz nacionalistákat sejt az inetrnetes szöveg megjelenésének hátterében, akik mindenáron demonstrálni akarják, hogy a “nemzetközi zsidóság” és a forradalmi mozgalmak között mindig szoros kapcsolat áll fenn.

(Forrás: www.ma.hu)

[popup][/popup]