Zsidómentes, megszállt terület

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

Hiába, hogy a „megszállás” ellen tünetnek – valójában a Columbia Egyetem Izrael-ellenes tüntetők által elfoglalt campusa nevezhető megszállt területnek és immár bízvást zsidómentesnek is.

A feliratok a Dávid-csillag körül: Hazudj, csalj, lopj, gyilkolj

A Columbia Egyetem nyugati gyepét több mint egy hete elfoglaló Izrael-ellenes diákok agresszív fellépése nyomán sok zsidó diák elmenekült az egyetemről, amely, mint mondják, a radikális antiszemitizmus melegágya”, ahol a tüntetők azt kiabálták, hogy “Öljétek meg az összes zsidót” és “Egyetlen arab államot akarunk”. A zsidó diákok már nem bíznak abban, hogy az Egyetem vezetése képes őket megvédeni

A palesztinbarát, Izrael-ellenes csoportok már több mint egy hete engedély nélkül táboroznak a Columbia Egyetem kampuszán. A zavargások április 17-én kezdődtek, ugyanazon a napon, amikor az egyetem elnöke, Minoushe Shafik Washingtonba utazott, hogy a Kongresszus előtt tanúskodjon arról, hogy az egyetem hogyan kezeli az elharapózó antiszemitizmust október 7-e óta.

“Valami nagyon nagy bajnak kell történnie ahhoz, hogy itt változzon valami – mondta egy zsidó diák, Noah Miller  a Times of Israelnek. A tüntetők megkapták, amit akartak. Az egyetem most már zsidómentes. És valójában ez megszállt terület. Vicces, hogy az egyetemet megszállás-mentesnek vagy felszabadított zónának hívják, de a zsidók nem lehetnek ott” – mondta Noah Miller a Zoom interjúban, amelyet houstoni családi házából adott.

Az elmúlt napokban a táborban készült videókon botrányos jelenetek voltak láthatóak: diákok azt skandálták, hogy “Cionisták nem jöhetnek ide”, “Menjetek vissza Lengyelországba”, más diákok pedig “tízezer október 7-ét” követeltek.

[popup][/popup]