Yale Egyetem: Izrael ellenes diákok letépték az amerikai zászlót, egy zsidó diák kórházba került

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

A Yale Egyetemen a hétvégén palesztinbarát tüntetők elfoglaltak egy II. világháborús emlékművet és letépték az ott lobogó amerikai zászlót. Egy zsidó diák kórházba került, miközben az egyetem vezetői tétlenül álltak és nem voltak hajlandóak feloszlatni a tiltakozást, amely több egyetemi szabályt is megsértett.

A Connecticut állambeli New Havenben működő Yale Egyetem rendőrsége eltávolította az intézmény területén tábort ütő, Izrael ellen tiltakozó csoport tagjait, és mintegy 40-45 embert előállított, köztük több diákot.

Az egyetemen a hétvégén több százan gyűltek össze a többi között azt követelve, hogy a felsőoktatási intézmény szakítsa meg a kapcsolatait az egyetemnek anyagi támogatást nyújtó hadiipari vállalatokkal, amelyek – a tiltakozók szerint – Izrael számára szállítanak fegyvereket.

A hatóság hétfői közbelépése során több száz tüntető lezárt egy közeli forgalmas útkereszteződést. A megmozdulás résztvevői “Szabad Palesztina” feliratú és a Columbia Egyetemen tüntetőkkel szolidaritást vállaló táblákat emeltek a magasba.

A Washington Free Beacon által megszerzett felvételek szerint szombat délután a tömeg azt skandálta, hogy “zúzzuk szét a telepes cionista államot”. Aznap este egy zsidó diák, Sahar Tartak megpróbálta filmre venni a tüntetőket – ám az egyikük egy palesztin zászlóval arcon ütötte – írta az X-en. Tartakot ezután körülvették a tüntetők, és a falhoz szorították – derül ki az X-enmegosztott felvételekből.

World Israel News

[popup][/popup]