Trump a tel-avivi merényletről: „A palesztin negyedeket áthatja a gyűlölet kultúrája”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Donald Trump, az amerikai republikánus elnökjelölt a palesztin társadalomban viruló Izrael-ellenes gyűlöletet nevezte a terror fő okának.

donald-trump

„A leghatározottabban elítélem azt a gyalázatos terrorista merényletet, amelynek négy ártatlan polgári személy esett áldozatul és több mint húsz megsebesült” – áll a Trump által kiadott nyilatkozatban.

Az elnökjelölt erősen kárhoztatta a merényletet ünneplő palesztinokat: „Ahogy az együttérzés érkezik a civilizált világból, úgy a civilizálatlan világban a merénylőket ünneplik. A Hamasz a támadókat ’hősöknek’ nevezi. A Hebronból, a terroristák lakóhelyéről érkező beszámolók szerint az utcán tűzijátékkal ünnepelnek. Trump közleménye visszataszítónak nevezte, hogy az egyik palesztin hírügynökség „ramadáni öröm”-nek nevezte a gyilkos merényletet.

Az ingatlanmágnás ezután felhívta a világot, hogy „ismerje el azt a szörnyűséget is, amit a számos palesztin negyedet átható vallási gyűlölet kultúrája jelent. Az iskolákban már az apróságokba is azt sulykolják, hogy izraelieket gyilkoljanak, s a palesztin ’hírügynökségek’ naponta ontják magukból a gyűlöletet. Régen eljött az ideje a változásnak a Palesztin Területeken.”

„Az amerikai nép szilárdan áll Izrael népe mellett, amely régóta szenved a terrorizmustól– írta Trump. – Legmélyebb együttérzésemet fejezem ki a négy meggyilkolt izraeli családjának és gyors felépülést kívánok a sebesülteknek.”

*

Ugyancsak az áldozatok együttérzését fejezte ki Hillary Clinton, aki közleményben tudatta: „Elítélem a mai nap elkövetett gyalázatos terrorcselekményt. Legmélyebb együttérzésemet fejezem ki az áldozatok hozzátartozóinak és imádkozom a sebesültek felépüléséért. Szolidáris vagyok Izrael népével, amely állandó fenyegetettséggel néz szembe és szilárdan kiállok az ország önvédelmi joga mellett – és hozzátette – Izrael biztonsága nem lehet alku tárgya.”

Forrás: Algemeiner.com

Címkék:palesztin gyűlöletkultúra, Trump

[popup][/popup]