Tel-Aviv a második a világon a tiszta technológiák fejlesztése terén

Írta: Szombat - Rovat: Külpolitika, Politika, Technika - tudomány

A Startup Genome a világ vezető cége az innovációs tanácsadásban és kutatásban. Az elmúlt évben több mint 40 nemzeti kormánnyal állt kapcsolatban, ezeknek fejlesztési stratégiákat és akcióterveket dolgozott ki. A cég jelentése szerint az izraeli világvárost csak a Szilikon-völgy előzi meg a megújuló energiával, szállítással és logisztikával foglalkozó startupok tevékenységét illetően.

Tel-Aviv ezzel olyan metropoliszokat utasíٕtott maga mögé, mint Stockholm, London vagy Los Angeles.

A Startup Genome által összeállított jelentést Global Startup Ecosystem Report (GSER): Cleantech Edition címmel január 24-án ismertették a CleanTech Forumon San Franciscóban.

A GSER a világ széles körben ismert és hivatkozott publikációja, amely kutatása 280 innovációs ökoszisztéma vállalkozására terjed ki, és 3 millió startup elemzésén alapul.

Cleantech Edition azokat a technológiai startupokat vizsgálta, amelyek a környezeti hatások csökkentésével és a tiszta technológiák fejlesztésével foglalkoznak a megújuló energiaforrások, szállítás, logisztika terén és egyéb területeken.

A jelentés kiemeli: „Izrael immár évek óta vezető szerepet játszik hatékony megoldások fejlesztésében és kutatási alkalmazásuk tekintetében a mezőgazdaság, hulladék-gazdálkodás, tiszta energia, víztisztítás terén és másutt.”

Ron Huldai, Tel Aviv főpolgármestere azt nyilatkozta: „Városom a World Cities Climate Leadership Group (C40) tagja és kreatív és vállalkozói szelleme vezető szerepet játszik a klímaváltozás kihívásaival folyó küzdelemben, a globális fenntarthatóság és egészségvédelem előmozdítása érekében. Büszkék lehetünk arra, hogy a kreatív és vállalkozói szellemben itt folyó technológiai fejlesztések döntő szerepet játszanak a klímaváltozás veszélyeinek csökkentésében és azok leküzdésében. Tel-Aviv tehetsége nem csupán a mesterséges intelligencia, pénzügyi technológiák és az Internet területén nyilvánul meg, hanem a tiszta technológiák terjesztésében is, ami bíztató a jövőre nézve.”

israel21c.org – Bassa László

Címkék:Tel-Aviv, tiszta technológiák

[popup][/popup]