Schwezoff Dávidtól megvonták a bizalmat, megbízott ügyvezető: Kunos Péter

Írta: Szombat - Rovat: Politika

57 leadott szavazatból 38 a visszahívás mellett, 18 ellene voksolt. 1 érvénytelen szavazat mellett a Budapesti Zsidó Hitközség közgyűlése Schwezoff Dávid visszahívása mellett döntött.

Schwezoff Dávid fotó MTI Kallos Bea

Schwezoff Dávidtól megvonták a bizalmat. Fotó: MTI / Kallos Bea

A mintegy kétórás közgyűlésen Schweitzer József visszahívást szorgalmazó levele mellett többek között Schőner Alfréd, az ORZSE rektora is levélben jelezte: egyetért Schwezoff visszahívásával.

Többen emeltek szót a lehallgatási botrány ügyében, Schwezoff stílusával kapcsolatban, illetve a Scheiber iskolában folytatott átvilágítással összefüggésben. Schwezoff nem válaszolt érdemben a kifogásokra, inkább az együttműködésre és a békülésre próbált apellálni, de mindezt nem tartotta hitelesnek a jelenlévők többsége.

Kunos Péter visszautasította a Mazsihisszel kapcsolatban Schwezoff által korábban megfogalmazott korrupciós vádakat.

A közgyűlés ezután közjegyző jelenlétében szavazott. 57 leadott szavazatból, 38 a visszahívás mellett, 18 ellene voksolt. 1 érvénytelen szavazat mellett a Budapesti Zsidó Hitközség közgyűlése Schwezoff Dávid visszahívása mellett döntött.

A Schwezoff visszahívása nyomán vezető nélkül maradt BZSH élére megbízott ügyvezetőt kellett választani.

Kunos Péter

Kunos Péter, a Mazsihisz ügyvezetője veszi át minden bizonnyal a BZSH ügyvezetését.

Kunos Pétert, a Mazsihisz ügyvezetőjét és Heisler Andrást, a Mazsihisz elnökét jelölték a pozícióra. Kunos Péter elfogadta a jelölést. Heisler András ekkor nem tartózkodott a teremben. Kunos úgy fogalmazott: csak társadalmi munkában vállalja a feladatot. “Ha feltétlenül pénzt kell kapnom”, mondta, “akkor azt nemes célra ajánlom fel.”

A közgyűlés 48 leadott szavazat alapján, 38 igen szavazattal, 10 érvénytelen mellett, dr. Kunos Péter választotta meg a Budapesti Zsidó Hitközség megbízott ügyvezető igazgatójának a tavaszi tisztújításig.

Részletes tudósítás itt.

[popup][/popup]