Putyin és Zelenszkij is gratulált Netanjahunak, mindketten együttműködésre szólítanak fel

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön gratulált Benjámin Netanjahu miniszterelnöknek az új izraeli kormány megalakulásához – ő volt az első külföldi vezető, aki ezt megtette a kormány beiktatása óta.

Volodimir Zelenszkij izraeli látogatáson 2020-ban (Forrás: Wikipedia)

“Oroszország nagyra értékeli az Ön személyes, hosszú távú hozzájárulását az országaink közötti baráti kapcsolatok erősítéséhez” üzente mondta Putyin. “Remélem, hogy az Ön vezetése alatt álló új kormány folytatja a konstruktív orosz-izraeli együttműködés fejlesztését minden területen népeink javára, a közel-keleti térség békéjének és biztonságának biztosítása érdekében”.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is gratulált Netanjahunak, a Twitteren azt írta: “Sok sikert kívánok az Izrael jólétéhez és biztonságához vezető úton. Megerősítem Ukrajna készségét a szoros együttműködésre, hogy erősítsük kapcsolatainkat, szembenézzünk a közös kihívásokkal, elérjük a jólétet és a gonosz felett aratott győzelmet”.

Izrael a korábbi miniszterelnök, Jair Lapid vezetése alatt óvatos volt és viszonylag semleges álláspontot tartott fenn az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban.

jpost.com

[popup][/popup]