Palesztin kis Jézus a romok alatt

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Le Monde – minden kritikai felhang nélküli – tudósításából értesülhetünk arról, hogy néz ki idén a betlehemi jászol az ottani evangélikus templomban:

Le reverend Munther Isaac, de l’église évangélique luthérienne de Bethleem, a monté une crèche particulière cette année.
« Cette crèche s’inspire de ce que nous voyons tous les jours à Gaza, voici ce à quoi ressemble Noël en Palestine aujourd’hui. A ceux qui se demande où est Dieu, je leur répond qu’il est sous les décombres, avec les gens de Gaza. Tant mieux si cette crèche choque, suscite de l’émotion. Nous prions pour que la guerre et les massacres se terminent »
Bethleem, Cisjordanie, le 19 decembre 2023.

Munther Isaac tiszteletes, a betlehemi evangélikus-lutheránus egyházból idén egy különleges betlehemi jászolt állított össze. “Ezt a bölcsőt az ihlette, amit nap mint nap látunk Gázában. Így néz ki a karácsony ma Palesztinában. Azoknak, akik azt kérdezik, hol van Isten, azt mondom, hogy a romok alatt, a gázai emberekkel. Ha ez a jászol megdöbbent és erős érzelmeket ébreszt, csak annál jobb. Imádkozunk, hogy a háború és a mészárlások véget érjenek.” Betlehem, Ciszjordánia, december 19.

Hogy az ártatlan palesztin kis Jézus szenvedéseit kik okozzák, azt nem kell néven nevezni, azt amúgy is mindenki tudja.

A kompozíciót nevezhetjük progresszív antijudaizmusnak is.

Címkék:progresszív antijudaizmus

[popup][/popup]