Ortodox zsidó a capitoliumi garázdák között

Írta: Szombat - Rovat: Politika

FBI ügynökök tartottak házkutatást egy, a zavargásokban résztvevő ortodox zsidónál, a törvénytelen behatolók ellen indított általános hajtóvadászat keretében.

Aaron Mostofsky a Capitoliumban (forrás: Youtube)

A Capitoliumba behatoló Aaron Mostofsky stílszerűen szőrmeruhát és golyóálló mellényt viselt a zavargások idején.

Az FBI kedden reggel tartott házkutatást brooklyni otthonában. A közösségi médiában keringő videókon FBI ügynökök láthatók a ház előtt, egyikük egy szőrmeruhát visz magával. A felvételen rendőrök is föltűnnek.

Az ABC7 New York arról tudósított, hogy Mostofskyt letartóztatták, és négyrendbeli vádat emelnek ellene, többek között állami vagyontárgyak eltulajdonításáért.

Az eseményeket követően általános hajtóvadászat indult az erőszakos tüntetők fölkutatására. Bár a rendőrség a zavargókat kiengedte az épületből, sokakat más városbeli otthonukban megtaláltak – a helyszínen készült videók és fényképek alapján. Mostofsky egy a több tucat „érintett személy” közül, akiket a washingtoni rendőrség a törvénytelen behatolás miatt körözött. Ortodox zsidók is jöttek a Capitolium elé „kifejezni tiltakozásukat, amiért a választásokat ellopták Donald Trump elnöktől” – amint azt Mostofsky a New York Postnak nyilatkozta.

Az ortodox zavargót nem volt nehéz azonosítani, mert számos filmfelvételen és fényképen volt látható.

Brooklyn protester gives interview outside Senate chamber during Capitol break-in

A pro-Trump protester named Aaron, later identified as Aaron Mostofsky, tells the New York Post why he entered the Capitol building during certification of t…

A most őrizetbe vett tüntető a fia Steven (Shlomo) Mostofskynak, a Kings County Supreme Court bírájának, aki korábban a National Council of Young Israel, egy ortodox zsinagóga szervezet elnöke volt, amely nyíltan támogatta Trumpot. Az ifjabb Mostofsky bátyja, Nachman, a Chovevei Zion, egy politikai szempontból konzervatív ortodox zsidó érdekvédelmi szervezet ügyvezető igazgatója, aki ugyancsak ott volt a tüntetésen, de – ahogyan nyilatkozta – elhagyta a helyszínt, még mielőtt a tömeg betört a Capitoliumba.

Jpost com – Bassa László

Címkék:Capitolium, garázdák, ortodox zsidók

[popup][/popup]