Oldódóban a Mazsihisz és a kormány hűvös viszonya?

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Népszabadságnak nyilatkozó kormányzati szereplő áttörésnek nevezte a külügyminiszter és a Mazsihisz elnöke közös koszorúzását. 

Ma délelőtt közösen koszorúzott Navracsics Tibor külügyminiszter, Heisler András, a Mazsihisz elnöke, valamint Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete a második világháború kitörésének 75. évfordulóján, a Dohány utcai zsinagóga udvarán, a Raoul Wallenberg-emlékparkban rendezett megemlékezésen – adta hírül a Népszabadság.

A Népszabadságnak az egyik kormányzati szereplő kisebb „áttörésnek” nevezte, hogy a Mazsihisz elnöke végül is vállalta a közös szereplést, a közös koszorúzást a külügyminiszterrel. Ezt annak jeleként értékelik, fogalmaz a cikk, hogy a Mazsihisz bízik abban, hogy a kormány komolyan gondolja a tavaszi konfliktusos helyzet konszolidálását.

Mint korábban hírt adtunk róla, Lázár János, Miniszterelnökséget irányító miniszter szeptember 9-re hívta össze a Zsidó Közösségi Kerekasztalt, melyre a zsidó szervezeteket saját napirendi javaslattal éltek. Bár a napirendben nincs egyelőre egyetértés, jövő héten minden bizonnyal sor kerül a találkozóra.

[popup][/popup]