Népirtásra buzdító imámot hívott előadónak egy kanadai moszlim diákszervezet

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az egyik vezető kanadai zsidó szervezet súlyos aggodalmát fejezte ki csütörtökön a muszlim diákok tervezett konferenciájának előadója miatt, aki erőszakra uszító antiszemita nézeteiről ismert.

Tareq Al-Suwaidan. (Fotó: Fatma Almeer / Wikimedia Commons)

A Centre for Israel and Jewish Affairs (CIJA) „megdöbbentőnek” minősítette, hogy a Kanadai Muszlim Diákszövetség (MAC) egy hírhedten szélsőséges egyházi személyt, Tareq Al-Suwaidan-t hívta meg konferenciájára.

A CIJA rámutatott Suwaidan antiszemita kijelentéseinek hosszú sorára. A klerikus többek között egy „zsidó enciklopédia” szerzőjeként reklámozza magát, amely tagadja a holokausztot, és a zsidókat „a muszlim nemzet legádázabb ellenségeiként” írja le.

Al-Suwaidan szerint „minden moszlim anyának… az anyatejjel kell gyűlöletre nevelnie csecsemőit Sion fiai ellen. Gyűlöljük őket. Ők a mi ellenségeink.”

Ezt követően nyíltan népirtásra szólított fel, és ezt mondta: „Ezt kell belecsepegtetnünk gyermekeink lelkébe, amíg egy új nemzedék fel nem emelkedik, és el nem törli őket a föld színéről.”

Al-Suwaidan antiszemita összeesküvés-elméleteket is gyárt, azt állítva, hogy „A történelem során minden háborút… Sion fiai indítottak”.

Szélsőséges kijelentései miatt Al-Suwaidant korábban kitiltották Belgiumból és Olaszországból.

Shimon Koffler Fogel, a CIJA elnöke megjegyezte: „Megdöbbentő, hogy egy Kanadában bejegyzett jótékonysági szervezet, platformot adhat azoknak, akik az antiszemitizmus népirtó formáját hirdetik.”

“Olyan kezdeményezésekre van szükségünk, amelyek összehozzák a fiatalokat, nem pedig egy prédikátorra, aki a szélsőséges gyűlöletet hirdeti és vallási erőszakra uszít” – mondotta Fogel.

„Felhívjuk a kanadai kormányt, hogy vizsgálja felül a folyósított támogatásokat, hogy a rasszizmus elleni küzdelemért támogatott szervezetek maguk ne szoruljanak rasszizmus-ellenes képzésre.”

Algemeiner

Címkék:eőszakra uszítás, moszlim diákszervezet, tiltakozás

[popup][/popup]