“Mindig mindenkit védelmezett”: eltemették az Arielben elkövetett terrortámadás áldozatát

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Százak vettek részt Beit Semesben a 23 éves Vjacseszlav Golev temetésén, aki megmentette menyasszonyát a terroristák golyóitól.

Vjacseszlav Golev és menyasszonya, Victoria Fligelman

Vjacseszlav Golevet, a 23 éves biztonsági őrt, akit az Ariel város bejáratánál történt terrortámadásban öltek meg, vasárnap helyezték örök nyugalomra városában, Beit Semesben.

A szertartáson több százan vettek részt.

Golevet szülei, hét testvére és menyasszonya, Victoria Fligelman búcsúztatta.

Fligelman, a menyasszony szintén az őrhelyen állomásozott a támadás idején, és úgy maradt életben, hogy Golev a testével védte őt.

Beit Semes polgármestere, Aliza Bloch hősnek nevezte Golevet, aki “mint egy kőfal” védte Ariel közösségét és menyasszonyát.

Az Oroszországból Izraelbe bevándorolt Golev család története “Beit Semes és Izrael története is. Életetek története összefonódik Izrael és az alijázás történetével. Ti vagytok Izrael mozaikja”.

Golev unokatestvére, Vlagyimir a temetésen így búcsúzott: “Olyan jó és nagy szíved volt. Mesélni fogunk rólad a gyerekeinknek és az unokáinknak, és példakép leszel számukra”.

“Mindannyian szerettünk téged, és nagyon fogsz hiányozni” – mondta.

Daniel Zilbergstein, Golev egyik gyerekkori barátja azt mondta: “Soha nem hittem volna, hogy ez egy barátommal, egy hozzám oly közel álló személlyel megtörténhet. Mindig mindenkit megvédett, akár a testvéreit, akár a barátait, mindenkit, akit ismert, ha valami történt, mindig ő volt az első, aki a védelmükre sietett” – mondta Zilbergstein a 12-es csatornának.

A búcsúztatáson részt vett Joel Razvozov idegenforgalmi miniszter és Keti Sitrit, a Likud törvényhozója.

Golev az Ariel Egyetem egykori diákja volt. Nemrég költözött menyasszonyával a ciszjordániai közösségbe. Csak néhány héttel a támadás előtt jegyezték el egymást.

Times of Israel

Címkék:Arile, terrortámadás, Vjacseszlav Golev

[popup][/popup]