Meghitt ünnepi pillanatok

Írta: jég - Rovat: Politika

Gáza utcáin a jeruzsálemi zsinagógában elkövetett mészárlást ünneplik

Az alábbi képen a haladó gázai ifjúság néhány sok reményre jogosító képviselője látható. Szerény kis baltáikkal esküsznek hűséget a zsinagógában gyilkoló (fényképen mögöttük látható) példaképeik emlékének, akik ez idő szerint már a mennyországban élvezik a 77 szűz nyújtotta örömöket.

Gáza 2014-11-18

Fotók: Reuters

 

Lehet, hogy Izrael high-tech nagyhatalom, de mártírtermelésben Gáza a világelső.  Elszántság és komolyság csillog a  fiatal (ön)gyilkosjelölt szemében.

Gáza-2014-11-18-2

 

Édességet, cukorkát tessék! Ugyan ki merné visszautasítani, ha ilyen kedves ember kínálja, aki az imént még a baltát szorongatta?  Megér ez egy kivégzést?

Gáza-2014-11-18-5

 

Száll a cukorka (vagy konfetti?) a levegőben. Nem minden nap adódik ilyen sikeres gyilkosság.

Gáza-2014-11-18-3

 

Az utolsó néhány darabka a gyermekeké. Bár ezeknek a fiúknak az arcán sok örömet nem látok. Talán félnek ettől a martalóctól, aki a cukorkás tányért is úgy tartja, mintha fegyvert fogna rájuk.  Jobb ezzel nem vitatkozni. Tudhatja ezt az asszony (a gyerekek anyja?) is, aki talán valami Hamasz-rigmust szaval éppen.  Elszavaljuk a verset, megesszük az édességet, talán akkor megússzuk és mehetünk a dolgunkra. Gáza-2014-11-18-4

 

 

 

 

[popup][/popup]