Kés, kalapács, kötél, sisak – ezeket találta a New York-i rendőrség a Columbia Egyetem „Gázai szolidaritási táborában”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Columbia Egyetem egyik egyetemi épületét elfoglaló Izrael-ellenes tüntetők “Halál Amerikára” és “Halál Izraelre” feliratú táblákat tartottak – közölte pénteken a New York-i rendőrség (NYPD) egyik tisztviselője.

Hamasz párti tüntetés a Columbia egyetemen április 29-én

“Ceruzák, könyvek, laptopok – ezek a diákok eszközei, és ezekre számítanánk egy egyetemi kampuszon” – írta a NYPD műveleti parancsnokhelyettese, Kaz Daughtry az X/Twitteren. Amikor azonban a rendőrség belépett a Hamilton Hallba – amelyet a táborozó tüntetők elfoglaltak -, hogy eltávolítsa a foglalókat, “gázálarcokat, füldugókat, sisakokat, védőszemüvegeket, kalapácsokat, késeket, köteleket találtak, valamint egy könyvet a Terrorizmusról”.

Ezen kívül a New York-i rendőrség talált egy plakátot, amelyen az állt, hogy “Halál Amerikára”, “Halál Izraelre” és “Éljen az intifáda”.

“Folytathatják a békés és törvényes tiltakozást” – hangsúlyozta a rendőrfőnök-helyettes – “de tudniuk kell, hogy ha törvénytelen magatartást tanúsítanak, a rendőrség felelősségre fogja őket vonni – valakinek ezt kell tennie”.

Egy nappal korábban Daughtry újságíróknak adott nyilatkozatában felhívta a figyelmet az országszerte az egyetemi kampuszokon megfigyelhető tevékenységet irányító szélesebb körű tendenciákra. “Valaki radikalizálja a diákjainkat” – mondta. “Ki fogjuk deríteni, hogy ki az.”

Eközben John Chell járőrfőnök szerint különösen figyelemre méltó volt megfigyelni az “Izrael iránti teljes gyűlöletet, amelyet az iskola fiataljai tápláltak, és a rendőrség iránti gyűlöletet”. Ezt “apaként és New York-i emberként is felkavarónak” nevezte.

Algemeiner

 

[popup][/popup]