“Kampós orrú rohadék… büdös zsidó” – a jobbikos frakcióvezető-helyettes stílusáról

Írta: Szombat - Rovat: Belpolitika, Politika

“X: Mit csináltál Pista?” “Szávay István: Leütöttem egy nőt.”

Szávay István, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

„Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk!” – hangzik el a HírTv információi szerint a Jobbik parlamenti frakcióvezető helyettese szájából a hangfelvételen.

Szávay István: Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt.
X: Orrba gyűrted?
Szávay István: Tessék?
X: Orrba gyűrted?
Szávay István: Ja. A heftijét elferdítettem egy kicsit.

Az ügyet a kormánypárti tévé szellőztette meg, a jobbikos képviselő facebook oldalán válaszolt a kiszivárgott információra:

“Megütöttem-e egy nőt? Nem! 
Minősíthetetlen stílusban beszéltem-e? Igen!

Idén májusban egy belvárosi klubban durva inzultus ért, ahol egy hölgy belém kötött, velem és a társaságomban lévőkkel szemben agresszívan, fenyegetően lépett fel, mondván, hogy náciknak semmi keresnivalójuk egy liberális szórakozóhelyen. Az esetet rendkívül megalázónak találtam, de mégis jobbnak láttam távozni. A történet másnap szóba került egy baráti társaságban, ennek egy jól hallhatóan megvágott felvétele került ma nyilvánosságra.

Szeretném leszögezni, hogy az elhangzottak jól hallhatóan egy rendkívül durva és ízléstelen vicc tárgyát képezték, ami természetesen nem igaz: tettlegességre nem került sor, ez nyilván túlzás volt, amit a beszélgetés során később magam is egyértelművé tettem. A felháborodásom szülte sértő hangnemért és jelzőkért elnézést kérek mindazoktól, akikben ez joggal felháborodást kelt. A nők elleni erőszakot határozottan elítélem: soha nem ütöttem meg és soha nem ütnék meg nőt.”

Dicséretes, hogy a Magyar Országgyűlés, a legfőbb törvényhozó testület tagja “soha nem ütne meg nőt”.

Az azonban tűrhetetlen, ha az alábbi kifejezések: “büdös zsidó”, “kampós orrú rohadék”  hagyták el a száját.

Egy ilyen embernek nincs helye a parlamentben, sem a demokratikus közéletben.

Nem elég a kormányzati korrupció, az alkotmányos joggal való visszaélés, a szabad sajtó bekebelezése és felszámolása, még ellenzéki oldalon is tűrhetetlen jelenségekkel kell szembesülni.

Jól gondolják meg a kormányt váltani szándékozó összefogás hívei, vajon valóban mindenki belefér-e egy ellenzéki együttműködésbe, ha erkölcsi érvekkel akarnak többséget szerezni, és felülkerekedni.

*

Kapcsolódó cikk: Magyarország 3.4 millió USD-t irányoz elő az európai antiszemitizmus elleni harcra

[popup][/popup]