“Jelentsd!”: Új angol nyelvű portál az online antiszemitizmus ellen

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

A Combat Antisemitism Movement (CAM) és a Fighting Online Antisemitism (FOA) szervezet bejelentették, hogy új platformot indítanak, amely lépésről lépésre útmutatót nyújt arról, hogyan kell a közösségi oldalakon megjelenő gyűlöletkeltő tartalmakat jelenteni.

2021-ben a közösségi médiára feltöltött antiszemita tartalmaknak mindössze 25 százalékát távolították el.

A két szervezet szerdán jelentette be egy új portál elindítását “Report It” néven, amely segíti az embereket az online antiszemita tartalmak elleni küzdelemben.

Az új platform lépésről lépésre útmutatót is nyújt, amely megkönnyíti a gyűlöletkeltő tartalmak bejelentését a közösségi oldalakon, többek között a Facebookon, az Instagramon, a TikTokon, a Twitteren és a YouTube-on.

“Ez az új platform megváltoztatja az online antiszemitizmus elleni küzdelmet, mivel minden alapvető eszközt biztosít ahhoz, hogy jelentse a gyűlöletkeltő tartalmakat ” – mondta Sacha Roytman Dratwa, a CAM vezérigazgatója. “Az online antiszemitizmus mindenütt jelenlévő természetével kapcsolatban túl sokáig a tehetetlenség érzése uralkodott, és az átlagemberek nem gondolták, hogy változtatni tudnának rajta. Ez mostantól nem így lesz, mert most már nem egyénekként, hanem közösségként harcolunk” – tette hozzá.

“A jövőben sokkal gyorsabban és összehangoltabban tudunk majd küzdeni az olyan antiszemita megjegyzések ellen, mint amilyeneket Kanye West és Kyrie Irving közölt, még akkor is, ha több millió követőjük van”.”

A “Report It” portál egy biztonságos online adatbázisban is tárolni fog minden bejelentett antiszemita tartalmat, hogy a későbbiekben hivatkozhassanak rá.

“Az online antiszemitizmus az elmúlt években rendkívül elszaporodott, és sajnos egyre nagyobb büntetlenséget tapasztalunk számos nagy közösségi médiaplatformon a zsidók elleni gyűlölet terjesztésében” – mondta Tomer Aldubi, a FOA vezérigazgatója. “Ennek a büntetlenségnek véget kell vetni. Mindazoknak, akik a méltányosságért és a toleranciáért, a rasszizmus, az idegengyűlölet és az antiszemitizmus ellen lépnek fel, össze kell fogniuk, hogy a közösségi médiaplatformokat mindenki számára biztonságosabb hellyé tegyék. A zsidókat minden oldalról támadják, ezért a lehető legnagyobb segítségre van szükségünk. Ez a platform lesz az erőegyesítő, ahol fellépünk az online antiszemitizmus ellen” – folytatta.

JNS

Címkék:facebook, TikTok, Twitter

[popup][/popup]