Izraeli hadsereg: a járvány megjelenése óta először nincs új vírusfertőzött

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az Izraeli Védelmi Erő, a CAHAL vasárnapi bejelentése szerint, előző nap egyetlen katona tesztje sem bizonyult pozitívnak.

Aviv Kochavi vezérkari főnök (Forrás: Wikipedia)

A hadsereg parancsnokai szerint ez az agresszív oltási programnak köszönhető, amelynek nyomán eddig az állomány 80 százalékát sikerült beoltani a COVID-19 ellen.

Alon Glazberg dandártábornok, tisztiorvos a hadsereg honlapján fontos mérföldkőnek nevezte az eseményt: „A CAHAL orvosi testülete és személyi állománya egyaránt részt vállalt erőfeszítéseinkben. Továbbra is készültségben maradunk az egészségvédelem terén, hogy feladatainkat legjobb képességeink szerint tudjuk ellátni” – tette hozzá.

Itzik Turgeman vezérőrnagy, az izraeli hadsereg technológiai és logisztika részlegének főnöke nyilatkozta: „Az oltási kampány nyomán, ami gyors ütemben végrehajtott, bonyolult műszaki-logisztikai egészségügyi művelet volt, a CAHAL lett az első teljesen beoltott szervezet a világon.”

Az izraeli polgári lakosság körében a koronavírusos fertőzöttek száma változatlanul alacsony; számuk a hétfő reggeli adatok szerint 47 új esetet regisztráltak, az aktív fertőzöttek száma pedig 1288 volt – az Egészségügyi Minisztérium hivatalos adatai szerint. A kórházakban 104 súlyos COVID-19 beteget ápolnak, közülük 64-en vannak kritikus állapotban, és 62-en lélegeztető-gépen.

Algemeiner – Bassa László

Címkék:Covid 19, Izraeli hadsereg, védőoltás

[popup][/popup]