Iráni hírügynökség: “Mégsem volt Holokauszt”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Alig egy nappal azután, hogy Hassan Rohani iráni elnök a CNN-nek adott interjújában  „visszataszítónak és elítélendőnek” nevezte a Holokausztot, a hivatalos iráni hírügynökség gyakorlatilag visszavonta Rohani szavait.

Hasszan Rohani

Az iráni állami hírügynökség szerint a CNN félrefordította az elnök mondandóját, aki soha nem mondott olyat, hogy volt Holokauszt. Erről számol be egyebek közt a ynetnews.com izraeli hírportál.

Alább a Rohanival készült CNN interjú látható. Christiane Amanpour kérdéseire az elnök válaszait az ynetnews szerint saját, iráni fordítója tolmácsolta. A Holokausztról szóló kérdés és az elnök válasza 3.15-nél hallható.

„Nem vagyok történész. A történészek dolga megítélni a holokauszt méreteit. De általában elmondhatom: minden emberiségellenes bűncselekmény, beleértve a nácik által a zsidók ellen elkövetetteket, felháborító és elítélendő. Akármilyen bűncselekményt követtek el a zsidók ellen, elítéljük… Elvenni egy ember életét, megvetendő, nincs különbség, hogy zsidó élete, keresztény élete, vagy muszlimé. Számunkra ez egy és ugyanaz.”

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XHxPdihLfek

[popup][/popup]