Hódmezővásárhely: a helyi hitközséget is belekeverték a lejárató kampányba

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az ellenzéki jelöltet lejárató, azonosítatlan szerzőjű szórólap terjed Hódmezővásárhelyen, ahol most vasárnap választanak polgármestert. A lejárató kampányban az az újdonság, hogy név szerint listázza azokat a “rosszfiúkat”, akik – állítólag – az ellenzék jelöltjét támogatják. Ezek között szerepel a helyi zsidó hitközség is.

“A szórólapon Márki-Zay támogatóit listázták: az első oldalon az őt támogató pártok politikusai és Soros György látható, a hátoldalán viszont magánemberek szerepelnek, illetve a zsidó hitközséget is odaírták. Tanár és taxis is ott van a felsorolásban, az nem derül ki, honnan tudják a szórólap alkotói, hogy kit támogatnak” – írja az Index.

 

A szórólapra gyorsan reagált a Mazsihisz, amely közleményben tudatta, hogy nem avatkoznak a pártpolitikába és a városi hitközség sem tett semmilyen nyilatkozatot a választás ügyében:

MAZSIHISZ: nem avatkozunk be a pártpolitikába

A hódmezővásárhelyi polgármester-választás kampányhajrájában ismeretlenek terjesztenek egy megbélyegző szándékú szórólapot, amely azt állítja, hogy a hódmezővásárhelyi zsidó hitközség állást foglalt az ellenzéki jelölt mellett. Az állítás nem igaz.

Hódmezővásárhelyi taghitközségünk úgy tájékoztatott bennünket, hogy – a Mazsihisz elvi állásfoglalásához tartva magát – nem nyilvánult meg ebben az ügyben.

A mi egyházi szerepfelfogásunkkal teljes mértékben összeegyeztethetetlen, hogy a pártpolitikai küzdelmekben részt vegyünk.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége többször kinyilvánította a közelmúltban is, hogy távol tartja magát a választási kampány fejleményeitől és ezen az elhatározásunkon a jövőben sem kívánunk változtatni.

 

Címkék:Hódmezővásárhely, Mazsihisz, választás

[popup][/popup]