Hazatért Albániából az izraeli hadsereg delegációja

Írta: ujkelet.live - Rovat: Politika

Küldetése befejeztével az izraeli hadsereg szakértőkből álló delegációja pénteken hazatért a földrengés sújtotta Albániából, közölte az Izraeli Védelmi Erők reggel Twitteren.

Az izraeli hadsereg szakértői a földrengés sújtotta Albániában, középen az albán miniszterelnök, Edi Rama 2019. december (fotó: Izraeli Védelmi Erők)

A tíznapos küldetés során az erők egy sor műveletet hajtottak végre Durrës, Tirana és Krujë körzetekben. Erőfeszítéseik elsősorban körülbelül 150 létfontosságú épület, kórház, iskola és többszintes lakóépület műszaki áttekintésére és a károk felmérésére irányultak.

Ezek a műszaki áttekintések lehetővé tették mintegy 1600 albán család visszatérését otthonába, és számos intézmény újbóli megnyitását.

Látogatásuk során az erők fejlett feltérképézési technológiát alkalmaztak a műszaki kárfelmérésre. Ezen felül kidolgozásra és bemutatásra került a valós idejű adatértékelés egy új modellje. Ez a modell lehetővé tette a döntéshozók számára a kritikus műveletek gyors rangsorolását, valamint a kezdeti és a jövőbeli helyreállítási tervek összeállítását.

A küldöttséget a Polgárvédelmi Parancsnokság országos mentő egységének parancsnoka, Golan Vach ezredes vezette. A delegációt tíz szakértő alkotta, mindegyikük a Polgárvédelmi Parancsnokság kötelező vagy tartalékos szolgálatában áll.

A küldöttséghez csatlakoztak az albániai izraeli nagykövetség munkatársai és Noah Gal Gendler, Izrael albán nagykövete.

„Az Izraeli Védelmi Erők, Izrael Állam nevében, továbbra is segítséget nyújt az olyan szituációkban, melyek tapasztalatait és képességeit igénylik,” nyilatkozta a hadsereg.

Teljes cikk

[popup][/popup]