Gantz: A szemünk láttára bontakozik ki a zsidó terrorizmus

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A volt védelmi miniszter szerint a zsidó szélsőségesek “arra kényszerítik a Hadsereget, hogy az izraelieket üldözze ahelyett, hogy megvédené őket”.

Benny Gantz (Forrás: Youtube)

Benny Gantz volt védelmi miniszter bírálta a kormány azon tagjait, akik szerinte támogatják a Júdea és Szamaria területén lévő arab falvakban randalírozó szélsőjobboldali zsidó aktivistákat.

“Veszélyes zsidó nacionalista terrorizmus bontakozik ki a szemünk előtt: házakat és járműveket gyújtanak fel, önhatalmúan lövöldöznek, a saját kezükbe veszik a törvényt, sőt a Hadsereg katonáira is rátámadnak ” – jelentette ki Gantz.

Az arab randalírozók és zsidó lakosok közötti összecsapással kapcsolatban, amelyben pénteken egy arab férfi meghalt, egy zsidó pedig súlyosan megsebesült, azt mondta: “A burkai incidens, bármilyenek is a körülmények, olyan események láncolatához kapcsolódik, amikor a biztonsági erők kénytelenek az izraelieket üldözni, ahelyett, hogy megvédenék őket”.

Nagy ára lesz annak, hogy országunk vezetése hallgat – folytatta Gantz –, hogy a politikai rendszer vezetői nem támogatják a biztonsági erőket és hogy a kormány és a koalíció tagjai ehelyett ezeket a szélsőségeseket  támogatják. Ez szégyenfolt rajtunk, amelyet nem lehet egykönnyen eltüntetni, és veszélyt jelent a biztonságunkra”.

Életkép a Területekről

Szombat este öt nappal meghosszabbították Elisha Yered és Yehiel Indor letartóztatását, akiket azzal gyanúsítanak, hogy bűnrészesek voltak egy 19 éves palesztin arab halálában, aki pénteken vesztette életét a Rámalláhhoz közeli Burqa faluban.

Az incidens akkor kezdődött, amikor palesztin arab randalírozók rátámadtak zsidók egy csoportjára. Indort, akit súlyos fejsérüléssel kórházba szállítottak, azzal gyanúsítják, hogy ő adta le azt a lövést, amely megölte az arab randalírozót.

Yeredet a nyomozati eljárás akadályozásával is gyanúsítják. A fiatal radikális korábban Limor Son Har Melech (Otzma Yehudit) Kneszet-képviselő szóvivője volt.

Arutz 7

Címkék:radikálisok, telepesek

[popup][/popup]