Fokozza Ön is a kultúrharcot ifj Lomnici Zoltánnal!

Írta: Szombat - Rovat: Belpolitika, Politika

“Nagyobb hangsúlyt kapott az egyetemes irodalom, a nemzetközi irodalom sok esetben, mint például a hazai…”

Ifj. Lomnici Zoltán

Mindezt ifj Lomnici Zoltán a Századvég jogi szakértője elevenítette fel a Hír TV-ben.A videót 7.50-től 8.35-ig szemlézzük.

Az elmúlt évtizedek kultúrpolitikai vétkeit sorolva, ifj. Lomnici egyebek mellett az irodalom-oktatás mulasztásaira is villámfényt vetett, melyben minden érthetővé vált.

Magyarország élőben extra: ifj. Lomnici Zoltánnal (2020-06-29) – HÍR TV

Ifj. Lomnici Zoltán beszélt, a parlamenti ülésen felszólaló Jakab Péter minősíthetetlen megnyilvánulásával kapcsolatban. Kövessenek minket közösségi felülete…

“Szerb Antal világirodalomról szóló kötete többszörösen vastag, mint a magyar irodalomról szóló monográfiája. Számomra ez is szembeötlő volt már gimnazista koromban, és ez volt az ajánlott irodalom irodalomórákhoz. Tehát ha ebből indulunk ki, akkor nem zajlik más, mint a nemzeti ünnepeink kiüresítése. Ez kezdődött a nemzeti szimbólumok kiüresítésével…”

A gondolatmenet zavarosságát és tendenciózusságát leszámítva, mi ugyan az irodalomoktatásra is másként emlékszünk, illetve emlékszünk. Emlékszünk az Ómagyar Mária-siralomtól kezdve Balassi Bálinton, Batsányi Jánoson, Berzsenyi Dánielen, Arany Jánoson, Petőfi Sándoron, Madách Imrén át a 20. század magyar klasszikusaiig mindenkire, akit a magyar irodalomból megtanítottak.

De persze értjük a viccet, mert nyilván vicc, rossz vicc, mint ifj Lomnici szereplése és az egész kultúrharc, melyben e csodafegyvert bevetették. Hiszen ilyet, mint fent, komoly ember nyilván nem mondhat, ahogy ez számos kultúrharcos megszólalással kapcsolatban feltűnő.

Hiszen hogy is lehetne mindenki más irodalma több és vastagabb, mint a mi egyetlen irodalmunk?

Vagy magával Szerb Antallal lenne gond, aki a mindenki más irodalmáról persze “többszörösen vastag” könyvet írt, mint a magyarról?

[popup][/popup]