Elszabadult anticionizmus az amerikai egyetemeken

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Egy szélsőséges anticionista csoportot csütörtökön a helyi rendőrség megakadályozta, hogy a Florida International University (FIU) központi épületéhez vonuljanak, ahol az egyetem elnökének otthona is található.

A Panther Now című egyetemi lap szerint a a Students for the Justice in Palestine (SJP) nevű szervezet  a “Palesztin Foglyok Napja” program részeként tervezte az akciót, amelyet a csoport az Izraelben fogva tartott terroristák tiszteletére tart. Amikor a tüntetők az elnök háza felé közeledtek, rendőrségi elállta az útjukat.

Az agresszív tömegben vonuló diákok később panaszt tettek, mert úgy találták, hogy a rendőrség reakciója aránytalan volt az általuk jelentett fenyegetéshez képest.

Az anticionista diákok az utóbbi időben szerte az Egyesült Államokban átlépték a határt, amely a szabad véleménynyilvánítást az agresszív lázadástól elválasztja. A tüntetők durván megszegték az egyetemi szabályokat, megzavarták a tanítás normális rendjét, sőt zsidó diákokat olyan rasszista és antiszemita retorikával zaklattak, amire az 1950-es évek óta nem volt példa az Egyesült Államokban.

A hónap elején a Vanderbilt Egyetem felfüggesztett és kiutasított több tüntetőt, akik elfoglaltak egy adminisztratív épületet, ott nyilvánosan vizeltek, illetve egyéb szeméremsértő gesztusokat tettek . Az épületbe való behatolás érdekében a diákok “megtámadtak és lökdösték azokat a tisztviselőket, akik azt javasolták, hogy mondanivalójuknak civilizált módon adjanak hangot.

A Columbia Egyetemen állítólag azért függesztették fel a diákokat, mert meghívták az egyetemre a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) terrorcsoport egyik tagját.

Az Anti-Defamation League’s (ADL) statisztikái szerint az egyetemi antiszemita incidensek már 2023-ban 323 százalékkal emelkedtek az előző évhez képest.

Algemeiner

[popup][/popup]