Biden: „A hallgatás – bűnrészesség”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az amerikai elnök – Trumpra utalva – arra hívta föl a politikusokat, hogy ítéljék el az antiszemitizmust, ahelyett, hogy fórumot adnának neki.

Joe Biden elnök, Kanye West antiszemita ámokfutásának utolsó állomására utalva kijelentette, hogy Hitler egyértelműen rossz ember volt (Kanye West szerint „jó dolgokt is csinált”), a Holocaust valóban megtörtént, és elődje, Donald Trump rosszul tette, hogy mindezek után fogadta a rappert, ezzel újfent médianyilvánosságot biztosítva neki.

“Szeretnék néhány dolgot tisztázni. A Holokauszt megtörtént. Hitler ördögi figura volt” – áll Biden pénteki Twitter bejegyzésében Twitter. “Ahelyett, hogy platformot biztosítanának az antiszemitizmusnak, politikusainknak le kell leplezniük, bárhol is ütné föl a fejét. A hallgatás – bűnrészesség.”

Biden senkit nem nevezett néven. A hivatkozás azonban egyértelműen a Ye néven elhíresült West három órás föllépésére vonatkozott az Infowars csatornán, ahol a streaming show házigazdája, az összeesküvés elméletek hirdetője, Alex Jones volt. A rapper többször dicsérte Adolf Hitlert, elmondta, hogy szereti a nácikat, és hogy a Holokauszt nem is úgy volt.

Biden szólt Trumpról is, aki múlt héten ebéden látta vendégül Westet, aki viszont magával vitte Nick Fuentest, az ismert antiszemitát és Holokauszt tagadót. Biden elítélte Trumpot, aki az elnökválasztási kampánya kezdetétől fogva antiszemita-gyanús nézeteket hangoztatott.

A „hallgatás – bűnrészesség” kitétellel Biden nyilván azokra utalt, akik még nem ítélték el Trumpot, amiért vendégül látta Westet. A hét során azonban az ilyenek száma egyre kevesebb lett, és szinte az összes republikánus elítélte az eseményt, és csak a Trumpot ért kritikák élességében volt különbség közöttük.

JTA – Bassa László

Címkék:Donald Trump, Kanye West

[popup][/popup]