Best of Szombat – 2017

Írta: Szombat - Rovat: Kiemelt, Kultúra-Művészetek, Politika, Történelem

Ezt a tíz cikkünket olvasták a legtöbben 2017-ben.

 

A neológia a XX. század második felére elveszítette progresszív jellegét.

 

 

Soros György minden szempontból irritáló, ezért ideális ellenségkép.

 

 

A 92 éves kiváló és érdemes művész, Konrád György, magát olyan hegedűsnek vallja, aki csak véletlenül ült át a brácsa szólamba. 

 

Goldmann Tamás: Szabálytalanul személyes – Búcsú Stark Andrástól

Stark András pszichiáter, a pécsi zsidó hitközség korábbi alelnöke, a város legendás alakja volt. Kollégája, barátja, a pécsi hitközség elnöke, a Mazsihisz alelnöke búcsúzik tőle az alábbi írásban.

 

Az Orbán kormány propagandistái által főellenségnek kikiáltott Soros György alapítványai a posztszovjet államokban rendületlenül munkálkodnak a demokrácia, a nyitott társadalom ügyéért. A filantróp mágnás tevékenységének azonban árnyoldalai is vannak: alapítványai dollármilliókat juttattak az Izrael lejáratásán dolgozó szervezeteknek.

 

Hóman Bálint, Jávor Pál és Széchenyi György főszolgabíró egy perben.

 

Ez az egyik leggyakoribb kérdés, amit keresztény részről a zsidókhoz intéznek. Az alábbi sorokat nem más vallások iránti lenézés motiválja – csupán a zsidó álláspontot kívánjuk tisztázni.

 

Benyomásom az, hogy a holland zsidóság – és más, a bevándorlók világképébe nem illeszkedő kisebbségek, mint például a melegek – kevéssé érzik magukat biztonságban.

 

– Úgy fog kezdődni, hogy A lány ment az utcán – mondta a lány –, meg fogom írni. A férfi nevetett, de nem kommentálta az ötletet. A kikövetelt hátmasszírozás közepén tartottak, a lány hiába remélte, hogy a végén. Nem szeretett masszírozni, de azért egy kicsit örült a kényszerű intimitásnak. Nem mintha ellenkezni lehetett volna a férfival. Egyáltalán, mit keres ott?! Csak bejelentette, hogy jön. 

 

Szlovén, cseh és lengyel-zsidó felmenők a tágabb Trump családban.

 

Címkék:Best of Szombat, Legolvasottabb cikkeink, Szombat 2017

[popup][/popup]