Amerikai figyelmeztetés Izraelnek: Ne legyen a piszkos orosz pénzek utolsó menedéke

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az Egyesült Államok pénteken óva intette Izraelt attól, hogy „piszkos pénzt” engedjen be Oroszországból, és felszólította Jeruzsálemet, hogy csatlakozzon a nyugati szankciókhoz, megbüntetve a Kremlt ukrajnai inváziója miatt.

Victoria Nuland

Victoria Nuland, az Egyesült Államok politikai ügyekért felelős külügyminiszter-helyettese pénteken az izraeli 12-es csatornának azt nyilatkozta, hogy Izraelnek csatlakoznia kell a nyugati szankciókhoz, és ki kell tiltania az orosz oligarchákat – tudósít az ujkelet.live.

„Ugye nem akartok az utolsó menedékévé válni a piszkos pénznek, amely Putyin háborúit táplálja?” – tette föl a kérdést Nuland.

Izrael csatlakozásáról a Biden-kormány szankcióihoz, Nuland azt mondta: „Többek között azt kérjük, hogy a világ minden demokráciája csatlakozzon hozzánk a Putyinnal szemben alkalmazott pénzügyi és exportellenőrzési szankciókhoz. Meg kell szorongatnunk a rezsimet, meg kell tagadnunk tőle a bevételt, amire szüksége van.”

A 12-es csatorna szerint az elmúlt 10 napban 14, Szentpétervárról felszálló magánrepülőgép landolt az izraeli Ben Gurion nemzetközi repülőtéren.

„Megszorongatjuk a körülötte lévő az oligarchákat, a gazdaságát. Tehát ebben az összefüggésben arra kérünk minél több országot, hogy csatlakozzon hozzánk. Ezt kérjük Izraeltől is” – mondta Nuland.

Teljes cikk

Címkék:Oroszország, pénzmosás, Vicotira Nulnad

[popup][/popup]