A radikális jobboldali pártok bizonytalannak tartják a Netanjahuval való együttműködést

Írta: Szombat - Rovat: Külpolitika, Politika

A Jamina jobboldali párt vezető személyiségei kétségüket fejezték ki Benjamin Netanjahu egy nappal korábbi bejelentése kapcsán a jobboldali és vallásos pártok megegyezéséről az izraeli koalíciós tárgyalások előtt.

A radikális jobboldal vezetői a Netanjahuval folytatott megbeszélés után. Elöl Ayelet Shaked, a Jamina egyik vezetője, középen Bezalel Smotrich (Gil Cohen-Magen/AFP)

Ahogy a jobboldali kis pártokat egybefogó Jamina vezetője, Ayelet Shaked fogalmazott az 55 mandátumot jelentő jobboldali blokkról a Times Of Israel híradása szerint: “Érdekes ötlet… de ez csak egy bizonytalan elképzelés.”

Mint ismeretes, Netanjahu tegnapi találkozói után hozta nyilvánosságra elképzelését a jobboldali és vallásos pártok együttműködéséről a baloldallal és az arab pártokkal kötendő esetleges megállapodással szemben. A miniszterelnök szavaiból úgy tűnt, eldöntött ténynek veszi az együttműködést, amit Shaked szavai cáfolni látszanak.

Ayelet Shaked a nagykoalíciót sem zárta ki a baloldali pártokkal, mert “az is jobb, mint egy új választás”. A Jiszrael Bejténu, Liberman pártja is csatlakozhat természetesen a nagykoalícióhoz – fogalmazott.

Bezalel Smotrich közlekedési miniszter, a radikális jobboldali Jamina harmadik embere a listán ugyancsak kételkedését fejezte ki Netanjahu terve kapcsán.

[popup][/popup]