A Palesztin Hatóság és a Fatah tisztelgett a müncheni mészárlás elkövetői előtt

Írta: Szombat - Rovat: Politika, Történelem

A PH és a Fatah az elmúlt hónapok során egyaránt megemlékezett a müncheni terrortámadás többi részvevőjéről.

A képen Abu Yusuf Al-Najjar, Kamal Adwan és Kamal Nasser

Minderről a Palestinian Media Watch nevű honlap számolt be. Csütörtökön volt az évfordulója annak, hogy a Fekete Szeptember három terroristáját a Moszad emberei megöltek Bejrútban, 1973 áprilisában. Ezek a terroristák voltak felelősek az 1972 évi müncheni olimpián 11 izraeli sportoló elrablásáért és haláláért.

A Facebookon közzétett üzenetében Mahmúd Abbász, a PH elnöke és a Fatah vezetője megemlékezett Mahmoud Yusuf al-Najjar, Kamal Nasser és Kamal Adwan „mártírhaláláról”. Mindhárman a Palesztin Felszabadítási Szervezet és a Fekete Szeptember magas rangú vezetői voltak.

Tawfiq Tirawi, a Fatah Központi Bizottságának tagja közleményében Najjart, Nassert és Adwant olyan vezetőknek nevezte, akik „lelkükkel váltották meg Palesztinát” és különös fontosságot tulajdonítottak „az önfeláldozó tevékenységeknek”.

A PH és a Fatah az elmúlt hónapok során egyaránt megemlékezett a müncheni terrortámadás többi részvevőjéről. Februárban egy videót osztottak meg, amelyen az elhíresült fotó is szerepelt, ahol fekete álarcos terrorista látható az olimpiai faluban, az izraeli sportolók szobája előtti balkonon.

Ugyancsak a PH és a Fatah adott ki közleményt Hassan Ali Salameh halálának 41. évfordulóján. Ő a Fekete Szeptember európai operációit vezette az 1970-es években. A PH hivatalos napilapja arról írt, hogy „számos minőségi akciót hajtott végre, Amszterdamból sok Moszad ügynöknek küldött robbanóanyagot tartalmazó csomagot.”

A Jpost.com cikkét Bassa László fordította

Címkék:Müncheni mészárlás, Palesztin Hatóság

[popup][/popup]