A #Metoo korszelleme: a kiadókat nem érdekli Woody Allen memoárja

Írta: Szombat / Index.hu - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld, Politika

A New York Times terjedelmes riportot közölt arról, hogy Woody Allen ügynökei megkeresték a négy legnagyobb könyvkiadót is a színész-rendező memoárjával, de egyetlen egy sem tett még csak ajánlatot sem a kiadására.

Woody Allen

“Allen visszaemlékezései korábban valószínűleg licitháborút robbantottak volna ki, több százezer, vagy akár több millió dolláros ajánlatokkal, de a #metoo mozgalom közbeszólt” – fogalmaz a NY Times – írja az Index.hu

“A lapnak nyilatkozó iparági források azt mondták, Allen negatív sajtója miatt a kiadók egy része még azt is visszautasították, hogy egyáltalán elolvassák a könyvet. Úgy tudni, más kiadó sem tett ajánlatot a könyv kiadására, és az egyik kiadó vezetője úgy fogalmazott,

Mérgező lenne pont most Allennel dolgozni, még annak ellenére is, hogy a kulturális hatása mindennek ellenére vitathatatlan.

Woody Allen ügyében az a legfurcsább, hogy nem történt semmilyen változás, nem került napvilágra semmilyen új információ azóta, amit 20 éve mindenki tud, és amit annak idején a független bíróság is kivizsgált: nem találták megalapozottnak a vádat, hogy Allen megrontotta volna nevelt lányát.”

 

[popup][/popup]