A Facebook után a YouTube is betiltotta a vakcina ellenes tartalmakat

Írta: Gadó János - Rovat: Politika

A Facebook után a YouTube is betiltotta a vakcina ellenes tartalmakat.

A YouTube intézkedése nyomán a vakcina ellenes mozgalom ismert vezetőivel – így Robert F. Kennedy Jr.-ral vagy Joseph Mercolával – készült videók tűntek el a csatornáról.

A YouTube Help azzal magyarázza a csatorna lépését, hogy a szkeptikus állítások „ellentmondanak helyi egészségügyi hatóságok egybehangzó megállapításának és az Egészségügyi Világszervezet állásfoglalásának.” Ugyancsak betiltásra került a veszélyes gyógykezeléseket reklámozó, káros anyagokat vagy eljárásokat népszerűsítő tartalmak.

Korábban a YouTube csak a COVID oltást ellenző tartalmakat tiltotta, mostantól a tilalom kiterjed bármely vakcina, például a kanyaró vagy bárányhimlő oltás elleni kampányra.

„Olyan politikát igyekszünk folytatni, amely átfogó, megvalósítható, és megfelelő választ ad a kihívásra.” Ezt Matt Halprin, a cég globális bizalmi és biztonsági alelnöke magyarázta a The Washington Postban.

A múltban a YouTube helyt adott mérsékelten szkeptikus videóknak, most viszont a digitális platformokat fölszólították a téves információk elleni küzdelemre. Bár a Facebook már fél éve bevezette a tiltást, a hamis állítások még mindig bőségesen találhatók a közösségi médiában.

 

Algemeiner – Bassa László

Címkék:anti vakcina tartalmak

[popup][/popup]