Lelátói antiszemitizmus: már az MLSZ is elítéli

Írta: MTI/Szombat - Rovat: Politika

A kormnány után a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ)  is elítéli a magyar-izraeli mérkőzésen randalírozó antiszemita szurkolókat.

huliganKépünk illusztráció

A  csütörtöki elnökségi ülésén foglalkozott a múlt szerdai, Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen történtekkel, melynek kapcsán Csányi Sándor levélben kért elnézést az izraeli szövetség első emberétől, akit az elnökség intézkedéséről is tájékoztatott.

Az elnökség határozata elfogadhatatlannak tartja és elítéli, hogy a mérkőzés alatt a magyar nézők egy csoportja az ellenfél játékosait és Izrael államát sértő, antiszemita viselkedéssel hívta fel magára a figyelmet. A határozat tartalmazza, hogy rendőrségi és sportfegyelmi eljárásokat indítanak az elkövetők azonosítása és felelősségre vonása érdekében.

“Izraeli részről a mérkőzés után nem érkezett panasz a rendezésre, sőt Izrael állam magyarországi nagykövete köszönetét fejezte ki, hogy az MLSZ minden tőle telhető lépést megtett a vendégeket ért inzultusok megelőzésére, mégsem lehet szó nélkül elmenni a történtek mellett” – szögezi le az MLSZ közleménye. Amely kitér arra, hogy áttörést hozhat az elindított stadionbiztonsági projekt befejezése, melynek legfőbb célja, hogy infrastrukturális fejlesztésekkel járuljon hozzá a sportszerű, a fair play szellemét teljes mértékben betartó szurkoláshoz.

[popup][/popup]